Zupa jarzynowa z ziemniakami( seler, mleko).Makaron z serem i polewą truskawkową( mleko). Kompot wieloowocowy (czerwona porzeczka, agrest, śliwka b/p, aronia, truskawka).
Rosół z mięsa mieszanego z makaronem nitka i zieloną pietruszką( seler korzeniowy, mąka pszenna).Ziemniaki puree( mleko).Wołowina gotowana. Kapusta kiszona zasmażana( pszenica).Kompot wiśniowy.
Zupa pieczarkowa z makaronem ( seler korzeniowy, mleko, pszenica).Ziemniaki z koperkiem.Filet rybny w chrupiącej panierce ( pszenica, jaja). Marchewki mini w miodowej glazurce.Kompot wieloowocowy ( czerwona porzeczka, agrest, śliwka b/p, aronia, truskawka).
Zupa krem z marchewki i pomarańczy z groszkiem ptysiowym( mleko, pszenica, jaja).Kasza jeczmienna pęczak.Udziec z kurczaka.Delikatna surówka z pora, jabłka i gruszki ( mleko, jaja, gorczyca). Kompot truskawkowy.
Zupa ogórkowa z ziemniakami ( seler, mleko).Pierogi z serem, masełkiem i cynamonem ( pszenica, mleko). Kompot wieloowocowy( czerwona porzeczka, agrest, śliwka b/p,aronia, truskawka).
Wykaz składników produktów dostępny u intendenta.Alergeny zostały oznaczone pogrubioną czcionką.
Kuchnia zastrzega sobie zmiany w jadłospisie .
Nr konta do opłaty za posiłki
58 1050 1142 1000 0023 4375 3709