Zupa pomidorowa na mięsie mieszanym z makaronem nitki i zieloną pietruszką ( seler korzeniowy,mleko,mąka makaronowa pszenna, jaja ).Ziemniaki z koperkiem. Jajko gotowane w sosie chrzanowym ( jaja, mleko, mąka pszenna, masło z mleka, ).Surówka z kapusty kiszonej z marchewką, jabłkiem , cebulą i czerwoną papryką.Kompot wioloowocowy (czerwona porzeczka, agrest, śliwka b/p, aronia).
Zupa grochowa z ziemniakami( seler korzeniowy,mleko ).Chleb zwykły ( mąka pszenna, woda, mąka żytnia, sól, drożdże, cukier). Makaron łazanki z kapustą kiszoną,kiełbasą i mięsem wieprzowym(gorczyca, mąka pszenna,). Kompot truskawkowy.Owoc - kiwi.
Zupa grzybowa na wywarze drobiowym( seler korzeniowy,mleko). Kluski drożdżowe z jagodami ( mąka pszenna,woda, olej rzepakowy, drożdże, jaja, mleko pełne w proszku, cukier). Kompot wieolowocowy. Mus saszetka.
Krupnik z kaszy jęczmiennej na wywarze z mięsa mieszanego( seler korzeniowy,).Gyros z filetu kurczaka.Makaron kolorowy( mąka makaronowa pszenna). Sałata lodowa z sosem czosnkowym(jogurt naturalny z mleka). Kompot wiśniowy.Woda.
Zupa koperkowa z ziemniakami(seler korzeniowy,mleko,).Kasza kuskus.Filet rybny w chrupiacej panierce ( mąka pszenna, jaja). Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem i cebulą. Kompot wieloowocowy( czerwona porzeczka, agrest, śliwka b/p, aronia, truskawka).
Wykaz składników produktów dostępny u intendenta.Alergeny zostały oznaczone pogrubioną czcionką.
Kuchnia zastrzega sobie zmiany w jadłospisie .
Nr konta do opłaty za posiłki
58 1050 1142 1000 0023 4375 3709